I 2021 flyttet Annis Pølsemakeri inn i Oslobukta, like ved Barcode-distriktet. Annis er en unik ferskvare- og delikatessebutikk som leverer råvarer til en rekke anerkjente restauranter og spisesteder i Oslo og omegn. Blant annet hos sin prisbelønte nabo, Maaemo.
Annis Pølsemakeri ble startet av Anni Kristine Byskov i år 2000 på Ringebu, hvor selve pølsemakeriet fortsatt holder til i dag. Anni er tidligere nordisk mester i kjøttskjæring og har drevet med kvalitetskjøtt helt siden hun kom til Norge fra Danmark på 80-tallet. Siden oppstarten av sitt eget pølsemakeri har hun hatt stor suksess med eget spisested i Gudbrandsdalen og nå butikken i Oslo sentrum.
Når vi kommer på besøk blir vi godt tatt imot av en glad og entusiastisk Daniel, som stolt tar oss med på en runde gjennom sortimentet. På turen får vi en grundig gjennomgang av deilig spekemat, unike oster, fersk norsk sjømat, diverse typer kjøtt og eksklusivt tilbehør. På runden forteller Daniel oss ivrig om lagringsprosessen av kjøttet:
“Noen kjøttyper selger vi helt ferske, mens andre lagres i mellom 30-120 dager på tørrlageret vårt. Der ligger kjøttet i et helt tørt rom på 2-3 grader celsius og godgjør seg.”
Det er tydelig at de som jobber her har en stor lidenskap for faget. Omtrent alt som selges er ferdig preppet, med unntak av et par enkelte kjøttstykker. Fordelen med det er at maten du kjøper i all hovedsak er klar til å slenges rett på grillen, uten at du trenger å foreta deg så mye mer enn selve grillingen.
Skulle du likevel ha noen spørsmål får du svar på alt du måtte lure på fra entusiastenehos Annis, og vi drar selvsagt ikke uten å spørre om tips til et enkelt og godt måltid en varm sommerdag, hvor Daniel gir oss et lurt smil og svarer:
“Skal du ha noe enkelt og superdigg foreslår jeg å prøve en Iberico Secreto, som er en hemmelig del av den iberiske grisens nakkeparti. Sleng den på grillen et par - tre minutter på hver side sammen med noen grillspyd av ulike sorter. Som tilbehør foreslår jeg tomater og burrata ost. Legg tomatene rundt osten og del osten i to, inni er den nemlig flytende, så tomatene bader i nydelig ostesaus. Veldig deilig, og veldig instagram-vennlig!”
Om du skulle være fysen på kvalitets wagyu, entrecôte eller lammepølse til grillen i sommer, sjekk utvalget her!