Hvordan er det å jobbe med det du elsker? Vi tok turen til Vulkanfisk, som ligger i Mathallen på Vulkan, Oslo. En must-visit for alle matelskere som får sjansen. Det tidligere industriområdet - Vulkan - huser en rik fusjon av kultur, kreativt næringsliv og serveringssteder du ikke finner maken til ellers - som gjenspeiles i maten.
Vulkanfisk har vært en del av Amoi siden starten, da de så viktigheten av å være tilgjengelig for alle kunder. Spesielt de kundene som ikke bor i nærheten av Vulkan. Gjennom Amoi kan kundene også følge med på nyheter og anbefalinger direkte fra Vulkanfisk.
Kokkene og de ansatte jobber for å skaffe den beste og ferskeste sjømaten. Bjørn Arne Glørstad er butikksjef, og startet sin karriere i ferskvaredisken for nesten 30 år siden hos en butikk som den gang var kjent som Løkka Kjøtt.
Selv har han og broren, Øyvind Glørstad, vokst opp på Helgelandskysten og drevet med sjøfiske gjennom hele oppveksten. Da er det naturlig at brødrene har en brennende lidenskap for ferske råvarer fra havet. Selv om begge startet karrieren sin i reklamebransjen og hadde helt andre planer for livet, har de nå endt opp med å jobbe med sin største interesse.
“Det er viktig at ting blir gjort ordentlig. Om det ikke er 100% kan man gjøre noe annet”.
Øyvind startet Vulkanfisk for ti år siden, og ett år senere fikk han Bjørn med på laget. Nå jobber brødrene tett med sine ansatte for å kunne tilby et variert utvalg av sjømat til kunder i hele landet.
“Det er jo en fantastisk glede å jobbe med sesongvarer av ypperste kvalitet. Ta skrei sesongen, hvor fisken har svømt 100 mil for å gyte i Lofoten. Da snakker vi om topptrent fisk!”
At Vulkanfisk er over gjennomsnittet opptatt av sesonger er åpenbart da Bjørn lyser opp når han forteller om sommeren. “Sommeren er jo herlig” sier han mens han ivrig forklarer mulighetene og alle de forskjellige rettene man kan lage med makrell, flyndrefisk, sei, hval og ikke minst de ekstra store Varanger rekene.
Ut i fra eget sortiment anbefaler Bjørn Vulkanfisks lette og gode “Fine de claire” østers. En allsidig østers vel så god for nybegynnere som for kjenneren. Men høyest på lista står deres egen fiskesuppe. Du bestiller den kald hos Amoi, og får med herlige biter av rå kveite eller torsk, laks, blåskjell og friske grønnsaker. Bestill fiskesuppe med brød og aioli her
Når man har vokst opp langs kysten vil man alltid ha et savn til havet. Bjørn sier selv at det er akkurat havet som gir han energi, men han er usikker på om han vil trekke tilbake til Helgelandskysten. Heldigvis for oss blir brødrene værende i Oslo og hos Vulkanfisk.