16 aug. 2024
Grillsesongen er her, og det kan være lett å glemme at grill er mer enn pølse og burger, men prøv én fiskemiddag tilberedt på grillen, så kommer det definitivt til å bli en gjenganger på menyen gjennom sommeren!
Det er ikke uten grunn at grillet fisk stadig blir mer populært blant grillentusiaster! Denne maten kan varieres i det uendelige med spennende tilbehør og friske marinader. Dessuten gir denne tilberedningsmetoden en unik smak og tekstur som er vanskelig å oppnå på andre måter.
Det er både velsmakende og et lett og sunt alternativ til tyngre grillmiddager. Er det ikke nettopp dette vi ønsker oss på varme og late sommerdager? Her er noen av våre favoritter!
Fersk makrell er ikke alltid enkelt å finne, og selges ofte ut før fiskehandleren har rukket å legge dem på is. Dersom du kommer over fersk fangst i fiskedisken, bør du slå til. Dette er enkel og vanvittig god sommermat som hele familien liker – også de minste!
Mørt og saftig fiskekjøtt kombinert med den gode grillsmaken gjør laks til en ubeseiret middagsfavoritt til hverdags, hele sommeren gjennom. Test ulike tilberedningsmetoder, marinader og kryddere, og lek deg frem til du finner oppskriften som gir grådighetspause rundt spisebordet!
Rett fra byens fremste fiskehandlere
En annen populær måte å grille laksen på er også den enkleste – i fiskepakker med aluminiumsfolie. Ha laksefilet i folie med dine favorittgrønnsaker i sesong, og plasser dem på grillen. På denne måten bevarer du fuktigheten, så følg oppskriftene nedenfor og si farvel til tørre fiskemiddager!
Ørret er en mild og delikat fisk som også gjør seg utrolig godt på grillen. Det trenger ikke være komplisert å få frem fantastiske smaker, bare se på disse enkle fiskerettene du slenger sammen på null komma niks!
Torsken med sitt hvite og faste kjøtt, er også et godt valg når du vil ha en sunn og god fiskepakke til middag. Den er mager og har mindre fett sammenlignet med laks og ørret, Griller du den i folie med vannholdige grønnsaker, hindrer du at fiskestykket tørker ut. Resultatet blir saftig og mørt fiskekjøtt som smelter på tunga!
Skal du virkelig imponere middagsgjestene dine i sommer, velger du helgrillet fisk med masse fristende tilbehør! Velg blant de gode, gamle norske oppskriftene, eller vil du kanskje prøve deg på en asiatisk variant?
Lyst på fisk med ekstra mye smak? Lag en frisk marinade! Tips: La den godgjøre seg i kjøleskapet en halvtimes tid før grillingen, og pensle fisken underveis for å forsterke smaken.
Når det kommer til tilbehøret, har du nærmest et hav av muligheter. Det skal ikke så mye til for å skape en komplett måltidsopplevelse. Dette er noen forslag til vanlig tilbehør som passer godt å servere med grillet fisk.
Å få kjernetemperaturen riktig er helt avgjørende når du griller fisk. Hva som er riktig for din rett vil avhenge av fisken du skal grille og oppskriften du bruker, men her er noen tommelfingerregler.
Fisken fortsetter tilberedningen også etter at du fjerner den fra grillen, så ta den av litt før den når ønsket kjernetemperatur.
Grilling skal være gøy, men da må man lykkes, og for å lykkes hjelper det å ha noen triks i ermet.
Vi håper du har blitt inspirert til å prøve nye grilloppskrifter og at du får en fantastisk grillsesong fylt med spennende fiskemiddager!