Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag

Slik steker du fisk på grillen i sommer

16 aug. 2024

Grillsesongen er her, og det kan være lett å glemme at grill er mer enn pølse og burger, men prøv én fiskemiddag tilberedt på grillen, så kommer det definitivt til å bli en gjenganger på menyen gjennom sommeren!

Det er ikke uten grunn at grillet fisk stadig blir mer populært blant grillentusiaster! Denne maten kan varieres i det uendelige med spennende tilbehør og friske marinader. Dessuten gir denne tilberedningsmetoden en unik smak og tekstur som er vanskelig å oppnå på andre måter.

Det er både velsmakende og et lett og sunt alternativ til tyngre grillmiddager. Er det ikke nettopp dette vi ønsker oss på varme og late sommerdager? Her er noen av våre favoritter!

Grillet makrell

Fersk makrell er ikke alltid enkelt å finne, og selges ofte ut før fiskehandleren har rukket å legge dem på is. Dersom du kommer over fersk fangst i fiskedisken, bør du slå til. Dette er enkel og vanvittig god sommermat som hele familien liker – også de minste!

[object Object] Grillet makrell

Grillet laks

Mørt og saftig fiskekjøtt kombinert med den gode grillsmaken gjør laks til en ubeseiret middagsfavoritt til hverdags, hele sommeren gjennom. Test ulike tilberedningsmetoder, marinader og kryddere, og lek deg frem til du finner oppskriften som gir grådighetspause rundt spisebordet!

[object Object] Grillet laks

Sprellende fersk fisk

Rett fra byens fremste fiskehandlere

Grillet laks i folie

En annen populær måte å grille laksen på er også den enkleste – i fiskepakker med aluminiumsfolie. Ha laksefilet i folie med dine favorittgrønnsaker i sesong, og plasser dem på grillen. På denne måten bevarer du fuktigheten, så følg oppskriftene nedenfor og si farvel til tørre fiskemiddager!

[object Object] Grillet laks i folie

Grillet ørret i folie

Ørret er en mild og delikat fisk som også gjør seg utrolig godt på grillen. Det trenger ikke være komplisert å få frem fantastiske smaker, bare se på disse enkle fiskerettene du slenger sammen på null komma niks!

[object Object] Grillet ørret i folie

Grillet torsk i folie

Torsken med sitt hvite og faste kjøtt, er også et godt valg når du vil ha en sunn og god fiskepakke til middag. Den er mager og har mindre fett sammenlignet med laks og ørret, Griller du den i folie med vannholdige grønnsaker, hindrer du at fiskestykket tørker ut. Resultatet blir saftig og mørt fiskekjøtt som smelter på tunga!

[object Object] Grillet torsk i folie

Imponer med helgrillet fisk

Skal du virkelig imponere middagsgjestene dine i sommer, velger du helgrillet fisk med masse fristende tilbehør! Velg blant de gode, gamle norske oppskriftene, eller vil du kanskje prøve deg på en asiatisk variant?

[object Object] Imponer med helgrillet fisk

Hel fisk til sommerens festmåltider

Marinade til grillet fisk

Lyst på fisk med ekstra mye smak? Lag en frisk marinade! Tips: La den godgjøre seg i kjøleskapet en halvtimes tid før grillingen, og pensle fisken underveis for å forsterke smaken.

[object Object]  Marinade til grillet fisk

Tilbehør til grillet fisk

Når det kommer til tilbehøret, har du nærmest et hav av muligheter. Det skal ikke så mye til for å skape en komplett måltidsopplevelse. Dette er noen forslag til vanlig tilbehør som passer godt å servere med grillet fisk.

  1. Grillede grønnsaker, for eksempel asparges, paprika, cherrytomater, squash og aubergine.

  2. Friske salater, for eksempel mangosalat, sommerkålsalat eller appelsinsalat med avokado.

  3. Poteter i alle former! Grillede potetbåter, bakte poteter eller potetsalat.

  4. Lei av potet? Prøv en annen kilde til karbohydrat, som ris, quinoa og couscous.

  5. Brød eller focaccia passer til mye, også fisk! Vær forberedt på at brødkurven nok må fylles på underveis i måltidet.

Kjernetemperaturerer


Å få kjernetemperaturen riktig er helt avgjørende når du griller fisk. Hva som er riktig for din rett vil avhenge av fisken du skal grille og oppskriften du bruker, men her er noen tommelfingerregler.

  • Anbefalt kjernetemperatur på hel fisk: 50-52 °C

  • Anbefalt kjernetemperatur på fileter: 45 °C

  • Ta alltid temperaturen i den tykkeste delen av fisken.

  • Kjøttet skal være fast, lagdelt og lett å dele opp i flak med gaffel.

  • Fisken er ferdig når kjernetemperaturen har nådd anbefalt nivå og kjøttet er mørt.

  • Bruk et digitalt steketermometer for mer nøyaktig måling.

Fisken fortsetter tilberedningen også etter at du fjerner den fra grillen, så ta den av litt før den når ønsket kjernetemperatur.

Tips og triks til fisk på grillen


Grilling skal være gøy, men da må man lykkes, og for å lykkes hjelper det å ha noen triks i ermet.

  • Bruk en grillrist som er tilpasset fisk. Disse modellene har mindre åpninger mellom rillene, som forhindrer at fisken setter seg fast og faller fra hverandre.

  • Pensle risten med naturell matolje før du legger på fisken.

  • Grillen skal være ordentlig varm før du legger maten på risten. Dette vil bidra til at du får en fin stekeskorpe på fisken, og at den blir enklere å snu.

  • Legg fisken på sitrusskiver eller grønnsaker på grillristen. Ikke bare forhindrer du at den fester seg, men du får også en god og syrlig smak på fisken.

Vi håper du har blitt inspirert til å prøve nye grilloppskrifter og at du får en fantastisk grillsesong fylt med spennende fiskemiddager!

Ofte stilte spørsmål om å grille fisk

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies. Googles retningslinjer for personvern.