Alle artikler

Trines nyretapp med bearnaisesaus og rotgrønnsaker

Trine Sandberg

Matblogger og kokebokforfatter

MIN

LETT

4

Prøv Trine Sandbergs egne oppskrift på smakfull og mør nyretapp fra Annis Pølsemakeri med silkemyk bearnaisesaus og ovnsbakte rotgrønnsaker – et nydelig måltid som passer som festmat og til ekstra gode hverdagsmiddager!

Ingredienser

  • 700-800 g nyretapp
  • Salt og pepper
  • Nøytral olje (til biffen) + 2-3 ss olivenolje (til grønnsakene)
  • Smør: 2-3 ss (til biffen) + 50 g (til puréen)
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Frisk timian eller rosmarin
  • 250 ml bearnaisesaus
  • 1-1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • Pastinakk: 300 g (til puréen) + 2 stk, i biter (til grønnsakene)
  • 4-6 poteter, i båter
  • 4 gulrøtter, i båter
  • 2 beter, i båter
  • Flaksalt
  • 250-300 g aspargesbønner
  • Reddikspirer

Sånn gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
  2. Vask og skrell rotgrønnsakene, skjær dem i jevnstore biter og ha dem i en stor form eller et bakepapirkledd bakebrett.
  3. Stek grønnsakene på midterste rille til de er møre og har gylne kanter.
  4. Skrell pastinakken, skjær den opp i jevnstore biter og ha i en liten kjele. Tilsett vann til pastinakken er dekket og la det koke til pastinakken er mør, ca. 25 minutter.
  5. Hell av vannet og la grønnsakene dampe på lav temperatur et par minutter. Kjør pastinakk, smør og halvparten av fløten jevn med stavmikser og smak til med resten av fløten, salt og hvit pepper. Hold pureen varm.
  6. Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal tilberede det. Skjær kjøttet fritt for sener og fjern den tykke senen i midten, slik at du har to kjøttbiter.
  7. Ha på rikelig med flaksalt og nykvernet sort pepper, og stek kjøttet på relativt høy varme i litt nøytral olje i ca. 3 minutter til du har en fin stekeskorpe. Snu kjøttet, tilsett smør, urter og hvitløksfeddene (klemt flate med et knivskaft) og stek i ytterligere ca. 3 minutter.
  8. Øs smøret over kjøttstykkene med en stor skje. Kjøttet er ferdig stekt når det har en kjernetemperatur på 52-56 grader (rosastekt), 58-64 grader (medium stekt) eller 66-68 grader (gjennomstekt).
  9. Varm opp bearnaisesausen etter anvisningen.
  10. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell av kokevannet.
  11. Server kjøttet sammen med de ovnsbakte rotgrønnsakene, pastinakkpuréen og aspargesbønnene. Drypp litt bearnaisesaus over kjøttet og topp med reddikspirer eller friske urter.

Har du alt du trenger?

Støtt dine lokalbutikker
Med håndplukkede produkter fra byens fremste butikker, gjør vi det enkelt for deg å finne det du leter etter - samtidig som vi fremmer lokal vekst og innovasjon.
66,000+
fornøyde kunder i Norden
5000+
av byens beste produkter
Kvalitet rett på døra
Få alle dine favorittvarer i én felles levering, når og hvor du vil.
La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.