Prøv Trine Sandbergs egne oppskrift på smakfull og mør nyretapp fra Annis Pølsemakeri med silkemyk bearnaisesaus og ovnsbakte rotgrønnsaker – et nydelig måltid som passer som festmat og til ekstra gode helgemiddager!
Ingredienser
700-800 g nyretapp
Salt og pepper
Nøytral olje (til biffen) + 2-3 ss olivenolje (til grønnsakene)
Smør: 2-3 ss (til biffen) + 50 g (til puréen)
2-3 fedd hvitløk
Frisk timian eller rosmarin
250 ml bearnaisesaus
1-1,5 dl matfløte eller kremfløte
Pastinakk: 300 g (til puréen) + 2 stk, i biter (til grønnsakene)
4-6 poteter, i båter
4 gulrøtter, i båter
2 beter, i båter
Flaksalt
250-300 g aspargesbønner
Reddikspirer
Sånn gjør du
Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
Vask og skrell rotgrønnsakene, skjær dem i jevnstore biter og ha dem i en stor form eller et bakepapirkledd bakebrett.
Stek grønnsakene på midterste rille til de er møre og har gylne kanter.
Skrell pastinakken, skjær den opp i jevnstore biter og ha i en liten kjele. Tilsett vann til pastinakken er dekket og la det koke til pastinakken er mør, ca. 25 minutter.
Hell av vannet og la grønnsakene dampe på lav temperatur et par minutter. Kjør pastinakk, smør og halvparten av fløten jevn med stavmikser og smak til med resten av fløten, salt og hvit pepper. Hold pureen varm.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal tilberede det. Skjær kjøttet fritt for sener og fjern den tykke senen i midten, slik at du har to kjøttbiter.
Ha på rikelig med flaksalt og nykvernet sort pepper, og stek kjøttet på relativt høy varme i litt nøytral olje i ca. 3 minutter til du har en fin stekeskorpe. Snu kjøttet, tilsett smør, urter og hvitløksfeddene (klemt flate med et knivskaft) og stek i ytterligere ca. 3 minutter.
Øs smøret over kjøttstykkene med en stor skje. Kjøttet er ferdig stekt når det har en kjernetemperatur på 52-56 grader (rosastekt), 58-64 grader (medium stekt) eller 66-68 grader (gjennomstekt).
Varm opp bearnaisesausen etter anvisningen.
Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell av kokevannet.
Server kjøttet sammen med de ovnsbakte rotgrønnsakene, pastinakkpuréen og aspargesbønnene. Drypp litt bearnaisesaus over kjøttet og topp med reddikspirer eller friske urter.
Med håndplukkede produkter fra byens fremste butikker, gjør vi det enkelt for deg å finne det du leter etter - samtidig som vi fremmer lokal vekst og innovasjon.
66,000+
fornøyde kunder i Norden
5000+
av byens beste produkter
Kvalitet rett på døra
Få alle dine favorittvarer i én felles levering, når og hvor du vil.
La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vårpersonvernerklæringkan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.Googles retningslinjer for personvern.