Alle artikler
Hvit suppeskål med gryterett

Varmende hjortegryte

120 MIN

LETT

8

Hjortegryta er for mange selve definisjonen på norsk høst – en varmende gryte med saftig hjortekjøtt kokt sammen med fyldig kraft og møre rotgrønnsaker. Dette er helt enkelt nydelig høstmat som er perfekt å sette på bordet når dagene blir kjøligere, og du vil glede familien med et ekstra godt hjemmelaget måltid!

Ingredienser

  • 1,5 kg grytekjøtt av hjort
  • 1,5 l viltkraft eller oksekraft
  • 1 stor ts hel pepper
  • Flaksalt
  • 1 ss einebær
  • 3 hvitløksfedd
  • 6 gulrøtter
  • 200 g kantareller
  • 200 g champignon
  • 1/2 sellerirot
  • 2 never delikatesseløk
  • 2 ss ekte smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kremfløte
  • 4 ss rømme
  • En god neve frisk timian
  • Trøffelpulver (kan sløyfes)

Sånn gjør du

  1. Kutt kjøttet i terninger på ca. 3x3 cm.
  2. Finhakk hvitløk, skjær soppen og resten av grønnsakene i mellomstore biter. Skrell løken og del dem i to på langs. Knus pepper og einebær.
  3. Bland kjøttet sammen med hvitløk, pepper, salt, einebær og timian.
  4. Brun kjøttet godt på alle sider i en stekepanne på høy varme med godt med smør. Legg til side på en tallerken.
  5. Rens og tørk stekepanna, og "grill" løken med kuttsiden ned til den blir litt svidd. Sett til side og stek soppen i litt smør.
  6. Legg kjøttet over i en stor gryte sammen med tomatpuréen og la det surre i noen minutter. Tilsett soppen og kraften og la det koke på middels varme til kjøttet begynner å bli mørt.
  7. Ha rotgrønnsakene og løken i gryta, og småkok videre til de har blitt møre.
  8. Rør inn kremfløte og rømme og topp med mer timian og eventuelt litt trøffelpulver for en mer intens smak.
  9. Server gryta rykende varm med tyttebærsyltetøy eller ripsgelé og potetmos.

Har du alt du trenger?

På utkikk etter verdens beste hjortegryte? Da bør du teste den enkle oppskriften vår med rent hjortekjøtt, oksekraft, sellerirot, gulrøtter, kantareller og champignon. Rømme og kremfløte runder av smaken og gjør denne til en favoritt hos store og små.

Dette er en nydelig gryterett vi ikke kan få nok av utover høsten, og da passer det ekstra bra at den er rask å lage, sammenlignet med annen langtidskokt høstmat.

Mange liker også å tilsette noen skiver brunost og litt rødvin for en enda dypere smak. Denne hjortegryta passer like godt til middagsselskaper og spesielle anledninger utover høsten og vinteren, som til hverdagsmiddag for hele familien. Vel bekomme!

Støtt dine lokalbutikker
Med håndplukkede produkter fra byens fremste butikker, gjør vi det enkelt for deg å finne det du leter etter - samtidig som vi fremmer lokal vekst og innovasjon.
66,000+
fornøyde kunder i Norden
5000+
av byens beste produkter
Kvalitet rett på døra
Få alle dine favorittvarer i én felles levering, når og hvor du vil.
La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.