16 aug. 2024
Restene fra julemiddagene kan bli til nye, smakfulle retter, gjerne med en liten tvist, når du trenger et lite avbrekk fra den fete og tunge julematen. Her er våre favoritter!
Skrevet av Karoline Paasche
Sist oppdatert: 22.12.2023
I jula kastes mye mat, og mer enn ellers. Vi handler mer enn vi rekker å spise opp i løpet av feriedagene, fordi vi forståelig nok er redd for ikke å ha nok å spise til årets største høytidsfeiring. Det er vanskelig å unngå rester i jula, og spesielt når forventningen er at det skal bugne i massevis av alt som er godt.
Det er ikke negativt i seg selv, så lenge maten spises opp! Restene fra julemiddagene kan nemlig bli til nye, smakfulle retter, gjerne med en liten tvist, når du trenger et lite avbrekk fra den fete og tunge julematen. Derfor har vi samlet 12 oppskrifter basert på Norges kjente og kjære julemiddager.
Klassisk ribbe med dens tilbehør hører julen til. Men har du mer kjøtt igjen langt ut i romjulen, kan du alltids prøve en av disse spenstige oppskriftene!
Pinnekjøtt egner seg faktisk til mer enn det klassiske juletilbehøret. Vi har funnet frem til noen comfort-food oppskrifter der pinnekjøttet er stjerna!
Kalkun er et mildt og allsidig kjøtt, så her er det så og si bare fantasien som setter grenser for hva du kan finne på med restene. Her er noen gode alternativer.