30 MIN
LETT
2
Mont d'Or er en eksklusiv kittmodningsost som kun produseres i Alpene noen måneder i året. Derfor må du ikke la sjansen gå fra deg når den først er i butikk! Mont d'Or er enkel å tilberede og serveres gjerne som en fondue med tilbehør som spekemat, brød, poteter og syltede grønnsaker. Perfekt til koselige ostekvelder utover høsten og vinteren!
Visste du at? Mont d'Or er en sesongbasert fransk-sveitsisk ost som stammer fra de Jura-fjellene i Alpene, og har lenge vært ansett som en delikatesse blant oste-elskere. Denne myke osten blir laget av rå kumelk og modnes i bånd av grantær, noe som gir den en subtil, men unik smak.
Osten er kun tilgjengelig kun fra høst til tidlig vår. Det kommer av at osten kun ystes under månedene når kyrne kommer hjem fra beite, fra rundt august til mars. Dette gjør den ekstra spesiell når den endelig er i sesong, så benytt sjansen når Mont d'Or først er tilgjengelig. Dette er en helt spesiell smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av!