Alle artikler

Lammegryte med rotgrønnsaker

90 MIN

LETT

4

Høst er sesongen for gryteretter, og det er lite som slår en varmende lammegryte fylt med sesongens beste rotgrønnsaker. Denne oppskriften med rene norske råvarer er enkel å lage, og er en favoritt rundt middagsbordet på kalde høstdager!

Ingredienser

  • 600 g lammekjøtt uten bein
  • 4 gulrøtter
  • 2 persillerøtter
  • 1 liten sellerirot
  • 1 stor løk
  • 3-4 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 5 dl kjøttkraft
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • Frisk rosmarin og timian
  • Smør eller olje til steking

Sånn gjør du

  1. Skjær grønnsakene i terninger og finhakk hvitløken.
  2. Varm opp en stor gryte med olje på middels høy varme. Brun lammebitene godt og sett til side.
  3. Ha mer olivenolje i samme gryte, og surr løk og hvitløk til de er myke og gylne.
  4. Rør inn tomatpuréen og paprikapulveret og la det surre i et par minutter.
  5. Ha i kjøttkraften og kok opp.
  6. Senk til middels varme og tilsett grønnsakene og kjøttet. La koke til alt er mørt.
  7. Tilsett hermetiske tomater, hakket rosmarin, timian, sennep og laurbærblad og småkok videre under lokk for at smakene skal utvikle seg.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Server lammegryta rykende varm med godt brød, potetmos, fløtegratinerte poteter eller hasselbackpoteter.

Har du alt du trenger?

En god lammegryte passer like godt som hverdagsmat som til søndagsmiddager utover høsten og vinteren. Den er ikke lagd i en fei, men det som tar tid er selve kokingen for at smakene skal få utvikle seg skikkelig og kjøttet og grønnsakene bli ordentlig møre.

Perfekt å lage en søndag du har god tid! Lammegryten kan også fryses for raskere hverdagsmiddager når du ikke har tid til å lage den fra bunnen av. Avkjøl først til romtemperatur før du fryser den ned.

Du kan variere lammegryta med ulike rotgrønnsaker som pastinakk, beter og kålrot. Det går også fint an å bruke andre stykningsdeler av lammet for å få en annerledes tekstur på kjøttet. Mange liker også å tilsette litt rødvin for en enda fyldigere smak, eller kremfløte som ekstra smaksforsterker i gryteretten.

Støtt dine lokalbutikker
Med håndplukkede produkter fra byens fremste butikker, gjør vi det enkelt for deg å finne det du leter etter - samtidig som vi fremmer lokal vekst og innovasjon.
66,000+
fornøyde kunder i Norden
5000+
av byens beste produkter
Kvalitet rett på døra
Få alle dine favorittvarer i én felles levering, når og hvor du vil.
La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.