90 MIN
LETT
4
Høst er sesongen for gryteretter, og det er lite som slår en varmende lammegryte fylt med sesongens beste rotgrønnsaker. Denne oppskriften med rene norske råvarer er enkel å lage, og er en favoritt rundt middagsbordet på kalde høstdager!
En god lammegryte passer like godt som hverdagsmat som til søndagsmiddager utover høsten og vinteren. Den er ikke lagd i en fei, men det som tar tid er selve kokingen for at smakene skal få utvikle seg skikkelig og kjøttet og grønnsakene bli ordentlig møre.
Perfekt å lage en søndag du har god tid! Lammegryten kan også fryses for raskere hverdagsmiddager når du ikke har tid til å lage den fra bunnen av. Avkjøl først til romtemperatur før du fryser den ned.
Du kan variere lammegryta med ulike rotgrønnsaker som pastinakk, beter og kålrot. Det går også fint an å bruke andre stykningsdeler av lammet for å få en annerledes tekstur på kjøttet. Mange liker også å tilsette litt rødvin for en enda fyldigere smak, eller kremfløte som ekstra smaksforsterker i gryteretten.